fallback

Здравословна храна в киносалоните

Директорът на Sony Pictures призова собствениците на киносалони да наблегнат на здравословните храни в антретата на залите

16:14 | 17.03.10 г.

Директорът на Sony Pictures Майкъл Линтън призова собствениците на кинозали да продават в предверията на салоните не само пуканки с масло, газирани напитки и сладки изделия, но и здравословна храна, съобщи вестник The Times. Според Линтън това ще е добра мярка за справяне със затлъстяването на населението както в САЩ, така и в европейските страни.
 
В изявление пред собствениците на киносалони в Лас Вегас Майкъл Линтън каза, че не настоява за пълното премахване на калоричните закуски от антретата пред кината. Той е против и крайната мярка на публиката да се предлагат броколи или спанак. "Никой не иска да гледа Спайдърмен и да пие сок от карфиол", каза той.
 
Директорът на Sony Pictures е на мнение обаче, че хората трябва да имат избор какво да консумират, когато ходят на кино. Като алтернатива на обичайните мазни пуканки, голяма опаковка от които съдържа около 1100 калории и 76 грама мазнини, зрителите може да предпочетат по-здравословна храна пред екрана.
 
Изданието отбелязва, че през февруари тази година директорът на Британската агенция за хранителни стандарти (Food Standards Agency) Тим Смит поиска посетителите да бъдат предупреждавани за хранителната стойност на нещата, които могат да купят във фоайетата на кината.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:20 | 03.09.22 г.
fallback