fallback

За 1,7 млн. долара може да ми казвате и Уорън

Благотворителният обяд на Бъфет тази година беше по-евтин в сравнение с цената от 2,1 млн. долара миналата година

11:49 | 23.02.10 г.

Ресторант Smith&Wollensky

Благотворителният обяд на Уорън Бъфет премина и тази година в Ню Йорк. Следобедното хапване с милиардера събра 1,68 млн. долара от канадската компания Salida Capital, които платиха сумата, за да изпратят изпълнителния си директор на масата на Бъфет в Smith&Wollensky в Манхатан.
Голямото събитие обаче не е свързано нито с мястото или с менюто, а с възможността деветимата гости да прекарат следобеда с Бъфет и да го попитат всичко, което ги интересува, без никакви ограничения.
Самият Бъфет заяви, че по време на обяда няма да има никакви табута на въпросите. „Това ще е тяхната вечер. Ако гостите ми имат 500 въпроса, това значи само едно – че ще се получи интересен разговор“, каза Бъфет пред CNBC.
По време на срещата преди обяда между Бъфет и главния изпълнителен директор на щедрия дарител Salida Capital Кортни Улф, американският инвеститор не пропусна да прояви чувството си за хумор - „Забелязах, че ме наричате г-н Бъфет. За милион и седемстотин хиляди обаче може да ми казвате и Уорън.“
Независимо че тазгодишната цена за обяда е занижена в сравнение с миналогодишната, която бе 2,1 млн. долара, Бъфет заяви, че все пак са събрани достатъчно пари, с които да се покрият разноските за храна на 500 хиляди души с физически недъзи.
Организацията, която ще се облагодетелства от събраното на обяда, е фондацията Глайд в Сан Франциско. Мисията на фондацията е да се бори срещу бедността, липсата на места за живеене на по-бедните, да създава културни активности и да помага за лечението на онези, които са социално слаби и не могат да си позволят лекарства.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:42 | 12.09.22 г.
fallback