fallback

Посланието на Олимпиадата

За почитателите на олимпийската надпревара, които гледат състезанията от вкъщи, остава посланието за повече физическа активност

15:38 | 15.02.10 г.

Специалистите по здравословен начин на живот обясняват, че повечето състезания, в това число и олимпийските игри, ще накарат много хора, почитатели на спорта, да се замислят за занимания и грижа за физическото си здраве.
 
„Милиони хора, които гледат игрите, ще се замислят за важността от редовна физическа активност“, обяснява Кара Томпсън, говорител на Международната здравна асоциация. „Олимпийските игри показват до каква степен човек е способен да накара тялото си да бъде активно и да се движи“, казва тя пред Reuters.
“Подобно международно спортно събитие определено е възможност за спортните клубове да изготвят програми и да заинтригуват клиентите си с упражнения, които наподобяват любимите им спортове.“ Треньори и собственици на фитнес клубове сами споделят, че много от клиентите им са повлияни от зимните олимпийски игри тази година, които започнаха преди броени часове във Ванкувър. Те искат да изпълняват упражнения, които наподобяват каране на ски, спускане с шейни или каране на кънки.
Спортът предизвиква интерес у хората и това е безспорно. Броят на онези, които се записват на уроци по зимни кънки например, или искат да се научат да карат ски или сноуборд, нараства след всяко състезание, което се излъчва по телевизията. Ето защо специалистите са уверени, че ефект от спортните надпревари има не само за онези, които активно спортуват.
 
Дори само да седите пред телевизора и да гледате, вероятността да се вдъхновите от активните атлети е много голяма и по всяка вероятност ще ви отведе в спортната зала.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:52 | 05.09.22 г.
fallback