fallback

еВay обезщети Louis Vuitton с 316,5 хил. долара

Брандът осъди онлайн аукциона за нарушаване на правата им върху търговската марка

12:45 | 12.02.10 г.

Онлайн аукционът еBay изплати обезщетение на Louis Vuitton в размер на 316,5 хил. долара. Решението бе взето от окръжния съд в Париж на 11 февруари в резултат на иск от страна на луксозния бранд. Компанията производител обвинява интернет търговците в нарушаване на изключителните им права върху търговската марка.
 
еBay въведе забрана за търсене в сайта си на ключови думи, свързани с Louis Vuitton, включително умишлено неправилно изписване на варианти на известната модна къща ("Viton"''Vitton"или "Wuiton").
 
Представителите на eBay вече обявиха, че възнамеряват да обжалват решението на съда в Париж.
 
Информационните агенции отбелязват, че въпреки че съдът е взел страната на ищеца, размерът на компенсацията е много по-нисък от очакванията на Louis Vuitton. Производителите на луксозни вещи оценяват щетите върху репутацията си, причинени от eBay, на 1.7 млн. долара.
 
Собственикът на търговската марка Louis Vuitton - компанията LVMH - в продължение на няколко години с променлив успех води съдебни спорове и с Google, чиято рекламна мрежа AdWords предоставя възможност за появяване на предварително закупени ключови думи.
 
Отделно от рекламните спорове редица производители на луксозни стоки, включително и Louis Vuitton, вече са спечелили няколко съдебни дела срещу онлайн аукциона еBay за продажбата на фалшиви стоки под техните марки.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:27 | 19.08.22 г.
fallback