fallback

Най-безполезните придобивки

В списъка заемат място не само вещи, но и роднини или началници, които също попадат в графата „ненужни“

09:12 | 12.02.10 г.

Рейтинг на най-безполезните придобивки, на базата на проучване на сайта SuperJob.Ru, постави на първо място кухненските аксесоари. Шест процента от анкетираните заявили, че най-безсмислените покупки, направени от тях, са резачка на сварени яйца, комплект за фондю, ренде, шейкър или чайник, купени под влияние на рекламата.
 
Второто място в списъка на безполезните придобивки руснаците разделят между роднини и приятели и ненужни части от облеклото. Четири на сто от анкетираните чувстват излишно присъствието на съпруг, съпруга, тъща или шеф и любовници.
 
Други четири на сто признават, че харчат пари за дрехи, които в последствие не са обличали нито веднъж.
 
Два процента от анкетираните посочват като най-безсмислена покупката на автомобил, домашен фитнес тренажор (някои дори признават, че използват уредите за сушилня или закачалка), домашни животни (в частност хамстери и папагали), мобилни телефони и различни устройства за полагане на грижа за външния вид.
 
19% от руснаците са горди, че никога не правят безсмислени покупки, а 13% не могат да си спомнят за такива. В проучването са взели участие 2 хиляди жители на Русия над 18 години.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:37 | 11.09.22 г.
fallback