fallback

Хобито на Медведев

Статута на президент пречи на Медведев да се отдаде на хобито си - фотографията

11:36 | 11.02.10 г.

Президентът на Русия Дмитрий Медведев призна във видеоблога си, че статутът му на президент му пречи да се отдаде на отдавнашното си хоби – фотографията. „Хората често ме снимат по всякакви поводи, но би изглеждало странно аз да извадя фотоапарата и да започна да правя снимки. Притеснявам се, че обществото няма да го разбере“, споделя Медведев.
 
В записа, посветен на страстта на руския президент към фотографията, той сам разказва за това как се е запалил по хобито си на кръжок в Двореца на пионерите през средата на 1970 година. По думите на Медведев тогава той имал фотоапарат Smena 8M. В последствие хобито му остава на заден план и той се завръща към него след едва 30 години.
 
Медведев споделя, че днес прави снимки основно с цифров фотоапарат, но често снима и аматьорски клипчета, които изискват майсторство и имат собствен, различен чар.
 
Президентът днес снима основно с класически модел Leiki М9, но сред фотографския му арсенал има модели на Canon и Nikon.
 
Хобито на Медведев не е тайна за обществеността. Пред януари тази година неговата фотография на Тоболскя Кремъл бе продадена на благотворителен търг по време на Коледния базар в Санкт Петербург за 51 млн. рубли (1,2 млн. евро).
 
Черно-бялата снимка на каменния манастирски комплекс в Тоболск, Западен Сибир, е направена от хеликоптер и бе купена от руския бизнесмен Михаил Зингаревич.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:53 | 30.08.22 г.
fallback