fallback

Изложба на целувката

Картини, картички, снимки и целувки на живо ще бъдат видени в музей в Москва

15:05 | 11.02.10 г.

В навечерието на празника на влюбените Свети Валентин в държавния музей "Дарвин" в Москва ще бъде открита изложбата "Всичко започва с целувка", съобщи ИТАР-ТАСС.
На посетителите се предлага не само да гледат как се целуват другите, но и самите те да се отдадат на чувствата си. Като нагледно пособие за увлекателното занимание може да послужи колекцията на художника-реставратор Сергей Черкасов.
 
Той е загинал трагично още като млад, но е оставил необичайна колекция - снимки, картички, изрезки от списания, запечатали различни целувки.
Сред тях е снимката на очарователна старица, която нежно целува брадат козел; на момиченце, затворило очи и смръщило носле, което целува по бузата момченце; на новородени хипопотамчета, допрели устни. Разбира се, има и фотографии на целуващи се влюбени двойки, например под огромен чадър.
А зала на музея е поставено дърво - имел, под който е прието влюбените да се целунат, ако искат отношенията им да прераснат в брак. В музея е предвидена изненада и за вече миналите под венчило. За младоженци входът е безплатен.
В навечерието на празника не е зле да си припомним и каква е ползата от целувките. Учени са установили, че по време на целувка се задействат 38 мускула на лицето. А също, че ако целувката продължава над 3 минути, по време на нея се изгарят около 12 калории.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:00 | 03.09.22 г.
fallback