fallback

Несполуките на Queen Elizabeth 2

Круизният кораб пострада от кризата и може да бъде иззет от съда ако сегашният му собственик Dubai World не изплати задълженията си

15:53 | 09.02.10 г.

Круизният лайнер Queen Elizabeth 2 търпи големи неуспехи напоследък. Компанията Dubai World стана собственик на кораба срещу 100 млн. долара и планира да го превърне в луксозен плаващ хотел в Дубай. Предвидената реконструкция обаче претърпя провал и не се състоя. В резултат се появиха слухове, че компанията планира да продаде лайнера заради невъзможността да осъществи инвестицията в момент на криза, която засегна и Дубай.
 
Според непотвърдени данни Dubai World се опитва да се отърве от някои от своите активи, за да изплати дълг в размер в 22 млрд. долара, част от тях е и злополучния кораб Queen Elizabeth 2.
 
Разпродажбата на активи на дубайската фирма започна в началото на февруари, когато Istithmar - дъщерно дружество на Dubai World - продаде 13% от дела си в индийската авиокомпания SpiceJet.
 
Съществуват опасения, че круизният кораб Queen Elizabeth 2, който е бил построен през 1967 г. в Англия, може да бъде изискан като гаранция от съда за несъбираеми вземания на компанията и така да потъне в забвение докато делото не се реши.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:53 | 22.08.22 г.
fallback