fallback

Футбол и музика се обединяват в мода

Бившият национал на Италия Малдини и фронтменът на Oasis Галахър се обединиха в модна марка

11:42 | 08.02.10 г.

Бившият капитан на Милан и играч в националния отбор по футбол на Италия Паоло Малдини сключи сделка с дизайнерската къща Pretty Green, собственост на бившия вокалист на брит-поп групата Oasis Лиъм Галахър.
 
Според Малдини, той винаги се е възхищавал на по-младият от братята Галахър и го е считал за "икона на стила“. По повод на решението си да инвестира в модния бизнес на музиканта, футболистът обясни, че компанията Pretty Green е доста надеждна инвестиция според него.
 
"Аз не искам да вкарвам парите си в неизвестно дружество. Имам възможност да инвестирам в нещо стойностно, не виждам защо да не е възползвам от това," обяснява футболистът пред вестник Sun. Бившият играч на Милан е сигурен, че сътрудничеството му с Галахър ще бъде успешна формула, тъй като и музиката, и спорта винаги са имали силно влияние върху формирането на съвременната мода.
 
Точно колко пари Паоло Малдини е вложил в развитието на компанията на Лиъм Галахър не става ясно. Бившият фронтмен на Oasis не е коментирал сделката с известния спортист.
Лиъм Галахър основава Pretty Green през март 2009 година. Според изказвания на сами музикант, той се заел с изработването на облекла, тъй като в последно време магазините изобилствали от „пълни глупости“. След разпадането на Оазис музикантът се фокусиранал върху развитието на модния си бизнес и през октомври миналата година представи първата си колекция, създадена изцяло от негови модели.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:15 | 10.09.22 г.
fallback