fallback

Принц Чарлс в помощ на вълнената индустрия

Престолонаследникът планира кампания по възстановяване имиджа на вълната в модната индустрия

10:20 | 26.01.10 г.

Членовете на британското кралско семейство са почитатели на вълнените тъкани и тези традиции продължават от дълго време.
Принц Чарлс, известен привърженик на еко каузите, реши да насочи общественото внимание към проблемите на вълнената индустрия. Принцът на Уелс смята да създаде нов зелен бранд за вълнените продукти, съобщава изданието The London Times.
 
Част от инициативата включва организиране на седмица на вълнените тъкани, която ще се състои преди седмицата на модата в Лондон през септември тази година. Целта на мероприятието ще е да популяризира модните предложения, свързани с използването на вълнени тъкани за зимния гардероб. Седмицата на вълната ще бъде осъществена с помощта на веригата магазини Marks and Spencer.
Вълнените дрехи отстъпиха място в модните тенденции през последните години, а цената на дебелия плат падна. Целта на престолонаследника е да върне славата и популярността на вълната както сред дизайнерите на дрехи, така и сред тези, които произвеждат завеси, килими и всякакви текстилни стоки за бита и интериора.
Вълнените тъкани имат славата на грубовати, боцкащи и не особено стилни. Това е и предизвикателството, с което се е заел принц Чарлс – да убеди хората в предимствата и красотата на дебелата тъкан пред синтетичните материи.
Кралското семейство е загрижено и за дохода на фермерите, които отглеждат традиционните стада овце. Британската вълна се конкурира на пазара с тази от Австралия, Нова Зеландия и Китай
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:30 | 06.09.22 г.
fallback