fallback

Мартини за 10 хил. долара

Чаша мартини, на дъното на която има пръстен с диамант, предлага хотел за бъдещите младоженци

12:15 | 25.01.10 г.

Един от знаците за наближаващата пролет не е само това, че денят става по-дълъг. Сватбените агенти започват да се разбуждат от зимен сън с нови предложения и идеи за романтични, нестандартни и запомнящи се предложения за брак.
 
Много мъже трябва не само да превъзмогнат страха от промяната, да съберат смелост и да изрекат думите, но и да подберат подходящия момент, да изберат красив пръстен и да направят предложението така, че дамата на тяхното сърце да запомни този момент за винаги и да го разказва с трепет на приятелите си, а след време и на децата.
Някои мъже са природно изобретателни и креативни, други обаче имат нужда от малко помощ и вдъхновение, за да направят този миг вълшебен.
Хотел Алгонкуин в Ню Йорк се е заел със задачата да улесни бъдещите младоженци. За да помогне на своите гости, които са избрали това място, за да предложат брак на половинките си, хотелът предлага най-скъпото мартини, която може да намерите някъде.
 
Чаша от специалното Grey Goose се предлага за 10 хил. долара, а цената включва не само напитката, но и уникален диамантен пръстен на дъното на чашата. Специалното питие се сервира в кристална чаша на сребърен поднос в известния Син бар в хотела. Хотелът предлага на разположение на гостите си личен бижутер, с когото бъдещият младоженец може да обсъди големината на пръстена, каратите на диаманта, броя на камъните и как да изглежда пръстенът. Поръчката и изработката отнемат 72 часа.
Хотелът отваря врати през 1902 година и дълго време е известен като средище на литературните и театрални кръгове в града. Ако половинката ви е почитателка на литературното изкуство, може да организирате предложението в същата стая, в която литературни светила и носители на Нобелова награда като Уилям Фокнър, Синклер Луис и Дерек Уолкът са прекарвали времето си.
Ако не сте почитатели на англоезичната литература, може да отделите време и да посетите Bridal Bar – магазинът на Иванка Тръмп, в който всеки закупен сватбен пръстен върви в комплект с ваучер за безплатна нощувка в един от хотелите на Тръмп, както и с букет от рози, шампанско, вечеря в известен ресторант и закуска на следващата сутрин.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:04 | 06.09.22 г.
fallback