fallback

Берлускони се настанява във Венеция

Премиерът възнамерява да се сдобие с една от емблематичните сгради в града на 118-те острова

14:10 | 18.01.10 г.

Италианският премиер Силвио Берлускони, придружаван от най-голямата си дъщеря Марина, адвоката си Николо Гедини и областния управител на италианската област Венето Джанкарло Галан, посети Венеция, за да разгледа палат, който възнамерява да купи, съобщава вестник Corriere della Sera.
В продължение на час групата, начело с Берлускони, обикаля из Палацо Пизани Морета, четириетажен оранжев палат, разположен на брега на Големия канал във Венеция. Сградата си спечели световна слава от множеството реклами на Венеция, в които тя фигурира на централно място. Освен това в Палацо Пизани Морета се провежда по време на Венецианския карнавал и един от най-прочутите балове с маски в света - така нареченият Бал на доджите, припомня италианското издание.
За огледа на имота Берлускони и неговата свита пристигнаха със скутер-такси, тъй като пряк път по суша до входа на сградата няма. Докато групата оглеждаше палата, около него се забелязваше силно полицейско присъствие.
Освен палатът, който възнамерява да придобие, италианският премиер има резиденция в Рим, огромно имение на остров Сардиния и резиденция в Милано.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:13 | 24.08.22 г.
fallback