fallback

Диамантена обица за 25 хил. евро

Продажбата има поучителен характер като показва, че независимо от името всеки трябва да плаща данъците си

17:12 | 14.01.10 г.

Диамантената обица на футболната легенда бе продадена на търг за 25 хил. евро, при първоначална оценка на бижуто от 4 000 евро, съобщи AP.
 
Постъпленията от продажбата на бижуто ще бъдат използвани за погасяване на просрочени данъчни задължения на бившия футболист, който в момента е треньор в Аржентина. Продажбата на бижуто е капка в морето в сравнение с огромните дългове на Марадона, които възлизат на 37 млн. евро. Въпреки това продажбата има и поучителен характер защото показва, че данъците трябва да се плащат независимо от социалния статус на човек, дори ако той е звезда.
 
Бижуто е било конфискувано от данъчната полиция по време на почивка на Марадона в северната част на Италия през септември 2009. Заедно с обицата, новият й собственик ще получи и полицейският документ, с който е била иззета и върху който седи „автографът“ на звездата.
 
Огромни просрочени задължения на виртуоза на топката датират още от времето, когато той играе в клуба Наполи от 1984 до 1991 година. През това време Наполи два пъти стана шампион на Италия – това не се беше случвало нито преди това, нито след като Марадона си тръгна от отбора.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:46 | 26.08.22 г.
fallback