fallback

Тони Блеър си намери работа в Louis Vuitton

Бившият министър председател на Великобритания е доста активен в работата си след напускането на държавния пост

17:32 | 12.01.10 г.

Бившият министър председател на Великобритания Тони Блеър може да стане част от екипа високоплатени съветници на френската група за луксозни марки LVMH, която притежава брандовете Louis Vuitton, Dior, Hennessy, Moet & Chandon и други, съобщи вестник The Daily Mail.
Възнаграждението на Блеър, ако двете страни постигнат съгласие, ще се изразява в шестцифрена сума. Според изданието Блеър вече е в заключителната фаза на преговорите за сътрудничество с LVMH.
Групата LVMH е създадена през 1987 година и е един от водещите френски холдинги. Той притежава марки за алкохол, парфюми, бижута, текстил и редица известни бранда в други области.
След като е напусна поста като ръководител на британското правителство през 2007 г. Блеър активно се занимава с различни дейности, за да осигурява дохода си.
 
За работата си като консултант в JPMorgan Chase - една от най-големите банки в света - Блеър ще получат 2,5 млн. паунда годишно. За написването на мемоарите си само авансовото плащане от страна на издателя Random House за Блеър ще надхвърля 4 млн. паунда. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
fallback