fallback

Сватбен списък: цветя, църква, ботокс?

Все повече младоженци планират разкрасителни процедури преди сватбата си

14:27 | 10.12.09 г.

Козметичните процедури стават все по-голяма част от подготовката за „големия ден“ на британците. Това показва проучване на сайт, който предлага услуги, свързани с разкрасителни процедури, цитирано от Reuters. На въпроса дали смятат пластичната хирургия за важна част от подготовката за сватбата си са отговорили 512 сгодени жени и 509 младоженци.
Оказало се, че за 58% от жените и за един на всеки трети мъже разкрасителните процедури са задължителна част от подготовката. Проучването показало също, че 11% от анкетираните дами и 9% от запитаните мъже вече са предприемали такива действия.
Най-често посочваната причина от дамите защо се подлагат на подобен род козметични корекции е фактът, че искат да изглеждат по-добре на снимките в сватбения ден, а 64% дори се кълнат, че това ще им помогне да се почувстват още по-щастливи.
Мъжете често се подлагат на такива процедури, за да задоволят желанията на половинките си.
Ето и кои са най-често срещаните услуги, които търсят младоженките във Великобритания преди сватбата си: ботокс – 68%, избелване на зъбите – 62%, липосукция – 55%, уголемяване на бюста – 47%, опъване на кожата на лицето – 43%.
Преди сватбата мъжете най-често минават през зъболекаря – 78%, слагат ботокс – 62%, присаждат си коса – 41%, правят си липосукция – 33%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:06 | 12.09.22 г.
fallback