fallback

Най-достъпният ресторант в света влезе в гида на Мишлен

Най-скъпото ястие в ресторанта е 5,4 долара

14:05 | 02.12.09 г.

Френският пътеводител за най-добрите ресторанти в света Мишлен (Guide Michelin) за първи път включи в класацията си заведение, където клиентите могат да се нахранят за малко повече от един долар, съобщава ИТАР-ТАСС.
Хонконгският ресторант "Добави добър късмет" получи силно желаната в света на общественото хранене звезда на Мишлен. В историята си пътеводителят никога не е включвал толкова евтин ресторант. Според изчисленията на експерти средната цена на обяда в заведенията, включени в класацията, е над 400 долара.
"Добави добър късмет" е включен в справочника благодарение на сегашната криза, заради която главният готвач в ресторанта на хонконгския хотел Четири сезона (Four Seasons), отличен с три звезди на Мишлен, Мак Пу Гор останал без работа. Тогава готвачът решил да отвори собствено заведение - ресторант за 20 души, в който най-скъпото ястие струва 5,4 долара.
Директорът на Мишлен Жан-Люк Наре, който посети "Добави добър късмет", го определи като "най-достъпният добър ресторант в света".   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:09 | 21.08.22 г.
fallback