fallback

Италиански развод

Съпругата на италианския премиер Берлускони е подала молба за развод и издръжка за 3,5 млн. евро месечно

15:27 | 26.11.09 г.

Половинката на италианския премиер Силвио Берлускони - Вероника Ларио, иска от съпруга си годишна издръжка от 43 млн. евро или малко над 3,5 млн. евро на месец, съобщава BBC.
Искането било формулирано в молбата за развод, която Ларио подала в италиански съд в началото на този месец, допълва изданието. Самият Берлускони не бил съгласен и предлагал на половинката си само 200 хил. евро издръжка. Не се уточнява дали тази сума премиерът бил склонен да даде на Ларио на месец или за цяла една година. Единствено се подчертава, че Берлускони можел да склони сумата да бъде увеличена до 300 хил. евро.
Новината, че Вероника Ларио е внесла молба за развод, като в нея се изтъквало, че вината за раздялата е на Берлускони, беше разпространена от италиански медии по-рано този месец. В последствие нито самата Ларио, която в момента живее в Швейцария, нито адвокатката й Кристина Морели потвърдиха официално, че има подобна внесена молба за развод.
Ако такава молба наистина е внесена, то Ларио трябва да го е направила или в съда в Монца, защото тя е регистрирана като жител на този италиански град, или в съда в Милано, където е регистриран Берлускони. От отделите, занимаващи се с бракоразводните дела към двата съда, обаче отрекоха такава молба изобщо да е била внасяна, припомня агенция АНСА.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:52 | 13.09.22 г.
fallback