fallback

Яхти и лодки на Мадоф събраха 2 млн. долара

След имотите и колите дойде ред и на плавателните съдове на Мадоф да излязат за продажба

10:46 | 18.11.09 г.

Яхтата на изпадналия в немилост американски финансист Бърнард Мадоф с дължина от 16,7 метра, наречена "Бик" (Bull), две по-малки лодки, яхта на съдружника на Мадоф, както и автомобил кабриолет Мерцедес-Бенц, бяха продадени на търг във Форт Лодърдейл, в щата Флорида, за близо 2 млн. долара, предаде AP.
Яхтата "Бик" е произведена от компанията Рибович (Rybovitch) и е модел 1969 година. Тя беше продадена за 700 хил. долара на купувач, чиято самоличност не се съобщава.
11,5-метровата моторна лодка "Седящият бик" (Sitting Bull) и 7,3- метровата лодка "Малък бик" (Little Bull) бяха продадени съответно за 320 хил. и 21 хил долара.
Кабриолетът Мерцедес, модел 1999 г., беше изтъргуван за 30 хил долара.
Яхтата на съдружника на Мадоф Франк Ди Паскали пък беше купена за 950 хил. долара.
 
Неотдавна на търг бяха пуснати и жилищата на финансовия измамник – апартамент с панорамен изглед в Манхатън, лятна къща в Монтаук и луксозен имот в Палм Бийч, всички на стойност над 20 млн. долара.
Приходите от продажбата ще бъдат използвани за обезщетение на жертвите на финансовите измами на Мадоф. Заради тези измами финансистът излежава присъда от 150 години във федерален затвор в САЩ.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:53 | 17.08.22 г.
fallback