fallback

Кралицата остава без подаръци по Коледа

Като знак на солидарност тази година кралското семейство на Великобритания ще остане без подаръци по празниците

17:29 | 13.11.09 г.

Без подаръци по празниците ще останат Кралица Елизабет II и съпругът й принц Филип. В стремежа си да покаже солидарност към засилващата се криза и създалата се рецесия, кралската фамилия обяви, че не очаква и няма да приема подаръци от гостите си по време на празниците, съобщи CBS News.
 
Самата кралица също усети финансови затруднения през изминалата година, което я принуди да намали разходите и да поиска допълнително финансиране от страна на правителството за поддръжката на кралските замъци.
Според данни на списание Forbes състоянието на знатната фамилия е в размер на 450 млн. долара – сумата не изглежда малка, въпреки че е намаляла с 200 млн. долара в сравнение с минали години.
Кралското семейство прекарва празниците обикновено в имението Сандрингам. Благородниците нямат навика да пръскат пари за бляскави и скъпи дарове, но въпреки всичко Кралицата обяви, че всеки донесен подарък ще бъде дарен на местните благотворителни организации и болници.
Като част от мерките за намаляване на разходите е и ограничаване на подновяването на гардероба на кралското семейство – самата Кралица призова към това като сама започна да се появява с тоалети, които вече е обличала.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:15 | 10.09.22 г.
fallback