fallback

Топ 6 на най-скъпите филми, правени някога

Във филмовата индустрия не липсват примери за големи мултимилионни бюджети на различни продукции, които не винаги оправдават разходите си

10:48 | 12.11.09 г.

Кинг Конг (King Kong)– 207 млн. долара Известната горила се завърна на широкия екран за първи път след 30-годишно забвение в римейка, направен през 2005 година по оригинала, който излезе за първи път през 1933 година. Лентата бе представена от Юнивърсал Студио и събра близо 500 млн. долара приходи.
X-Mен: Последният сблъсък (X-Men:The Last Stand) – 210 млн. долара В кулминацията на трилогията на X-Men филмът разказва за изобретено лекарство, което заплашва да промени хода на историята. Филмът получава различна критика, но печалбите от него са красноречиви – лентата събира близо 460 млн. долара приходи. През тази година третата серия беше последвана и от четвърта – Х-Мен Началото: Върколак (X-Men Origins: Wolverine).
Карибски пирати:Сандъка на мъртвеца (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest - 2006) – 225 млн. долара Продължението на филма на Disney Карибски пирати: проклятието на черната перла идва да разкаже нова история за злия капитан с пипала по лицето Дейви Джоунс. Джони Деп, Кийра Найтли и Орландо Блум отново са на линия, за да пресъздадат продължението на хита. Филмът успява да събере 1 млрд. долара приходи от прожекциите.
Спайдър мен 3 (Spider-Man 3) – 258 млн. долара Третата серия на филма на режисьора Сам Райми, в който главният актьор е Тоби Магуайър, отново е по комиска на Марвел. Историята изправя Спайдър мен срещу новите му противници Сендмен (Sendman) и Веном (Venom), които се възползват от слабостта му в момент на генетична трансформация. Лентата събира приходи в размер на 900 млн. долара.
Карибски пирати: на края на света (Pirates of the Caribbean: At World’s End - 2007 ) - 300 млн. долара
Последната серия на пиратската трилогия е и най-скъпият филм от трилогията. Лентата получава смесени отзиви, но печели наградата „Най-добър филм“ според избора на хората. Приходите са по-малки от тези на предшественика му – под 1 млрд. долара.
Филмът на Джеймс Камерън – Аватар (Avatar) – 500 млн. долара Режисьорът на „Титаник“ и „Терминатор“ надмина не само себе си, но и много негови колеги по бюджета на последната си лента. Премиерата на 3D лентата у на с е на 18 декември. Филмът е фантастика и преразказва нашествието на Земята на хибридни човекоподобни извънземни – аватари. Камерън пише сценария на филма през 1994 година, но отлага пускането му на екран докато технологиите не напреднат толкова ,че да могат най-пълно да предадат идеята на автора.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:39 | 11.09.22 г.
fallback