fallback

Искате Gucci? Дано да имате iPhone

Пускането на приложението съвпадна с отварянето на първия временен магазин на марката, скоро поп-ъп обектите й ще посетят и Европа

13:22 | 04.11.09 г.

Сътрудничеството между певеца Марк Ронсън и криейтив директора на Gucci Фрида Джанини роди дизайна на лимитирана серия спортни обувки, които ще се предлагат в новото приложение на iPhone Gucci и в първите поп-ъп магазини на бутиковата марка. Временните бутици ще се появят в Лондон и Токио през 2010 година.
Колекцията спортни обувки е от 16 мъжки и 2 дамски модела. Всеки от тях има надпис „Limited Edition” и сребърна или златна плочка. Допълнителна услуга включва бродиране името на собственика на маратонките върху кожен етикет, който може да се прикачи на обувката.
Приложението, разработено между Gucci и iPhone, представлява интерактивен магазин, от който ще могат да пазаруват само собствениците на iPhone. То ще предлага и плейлиста с различни парчета, както и достъп до малкото черно тефтерче на Gucci, което съдържа пълна информация за хотели, ресторанти, барове и клубове в повече от 20 големи града по целия свят. Приложението ще съдържа информация за последните модели на марката, видео от модните подиуми, новини и събития, последни колекции, както и възможност да правите собствени миксове от песните, компилирани от Ронсън и Джанини.
Пускането на приложението съвпада с откриването на първия поп-ъп магазин на бранда в Ню Йорк. Такъв тип временни магазини вече са организирали повечето от известните дизайнери по целия свят. Те са активни едва за няколко седмици и са част от стратегията за активни продажби на бутиковите марки. Целта им е да изложат последните си колекции и да бъдат актуални пред клиентите си, преди интересът им да се насочи към нещо ново и по-модерно. Разликата с останалите видове реклама е, че тази е по-агресивна и е свързана с повече ресурси. Местата за временните търговски обекти се подбират така, че да привлекат максимален брой хора за определено време, след което магазинът се измества другаде.   
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:23 | 07.09.22 г.
fallback