fallback

Правата на "Терминатор" излизат за продажба

Правата за касовия филм бяха обявени за продажба от досегашния й собственик, който влезе в процедура по фалит

14:38 | 02.11.09 г.

Правата за производство на нови филми за киборга-убиец от бъдещето бяха обявени за продажба от компанията Halcyon, която изкара на екран четвъртата серия на един от най-популярните холивудски франчайзи, предаде FP.
 
Епизодът „Терминатор – да влезе спасителят“ събра в световен мащаб 351 млн. долара. Самите Halcyon придобиха правата за пускане на филма със заглавието „Терминатор“ преди две години от продуцента Марио Касар срещу сумата от 25 млн. долара.
Сегашната продажба на авторските права е свързана с процедурата по обявяването на фалита на Halcyon и уреждане на взаимоотношенията с хедж-фонда Pacificor, които ще финансират сделката.
Очаква се сериозно поскъпване на правата на интелектуална собственост, свързани с „Терминатор“, поради редица сделки, които бяха осъществени наскоро и в резултат съществено вдигнаха цените в тази сфера. Изглежда за „Терминатор“ ще бъдат платени повече от 60 млн. долара, които компанията Nickelodeon през октомври плати за правата на всички медиапродукции, свързани с популярните анимационни герои „Костенурките нинджа“. През август тази година Walt Disney заплатиха 4 млрд. долара на компанията Marvel, които получиха достъп до 5 000 персонажа, измислени от нейния колектив.
От „Терминатор“ са заинтересувани все повече холивудски продуценти, в това число и неголеми студии. Главният претендент за сега е Sony Pictures. Интерес към актива са изявили и няколко финансови компании.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:00 | 12.09.22 г.
fallback