fallback

Секси видео за въглеродните емисии?

Определено да. И вече се интересуваме повече от срещата на ООН през декември в Копенхаген, посветена на борбата с климатичните промени

11:12 | 29.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

 

Може ли видео за въглеродните емисии да бъде секси? Защо не – ако в него основни действащи лица са манекенки, които се събличат.

 

Това е реален сценарий на вече пуснат в циркулация в интернет видеоклип, посветен на борбата с промените в климата на Земята.

Малко преди срещата на ООН за климатичните промени, която ще се проведе между 7 и 18 декември в Копенхаген, загрижени по въпроса организации и доброволци генерират голямо количество видеоматериали, целящи да подтикнат колкото може повече хора да вземат на сериозно екопроблемите на планетата.

 

Сред подготвените материали се откроява един, като за неговото разпространение се полагат и най-много усилия. Логиката е, че анонс, в който присъстват думичките „манекенки“ и „разсъбличане“, би предизвикал и най-голям интерес.

 

Какво се случва в самото видео?

В клипа, наречен "Supermodels Take It Off For Climate Change" ("Супермодели се събличат заради климатичните промени"), няколко професионални модели свалят пластове дрехи от себе си, обяснявайки колко им е топло и как това се дължи на промените в климата. Останали по бельо, моделките отправят предизвикателен поглед към камерата, явно изразяващ призива за повече усилия за опазване на планетата.

 

Други подготвени видеа по темата показват 20 хил. студенти, които пеят в Етиопия, танци в Малайзия и гмуркане в Нова Зеландия.

 

На срещата в Копенхаген, за която всъщност са посветени всички „подгряващи“ клипове, се очаква Европейският съюз да поеме нов ангажимент за понижаване на отделяните вредни емисии – с до 30% до 2020 г. спрямо предишните прогнози за спад на емисиите с 20 на сто. Позицията на ЕС обаче е, че в борбата с климатичните промени трябва да се включат и страни като САЩ и Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
fallback