fallback

Американският шеф

Според мнозинството служители в САЩ техните шефове са нечестни и заслужават да бъдат уволнени

14:05 | 14.10.09 г.

Мнозинството от американските служители са на мнение, че техните началници не са честни, а 25 процента от тях биха уволнили шефа си, ако можеха. Това показва изследване на Adecco North America - северноамериканското подразделение на швейцарската компания за човешки ресурси Adecco Group - цитирано от Reuters.
Едва 40 процента от анкетираните служители биха заели поста на шефа си, ако получат подобно предложение, показва още изследването.
Две трети от американските служители обаче не биха променили нищо в отношенията със своя директор. В допитването 53 процента от анкетираните са изразили мнение, че техният шеф не е честен с тях, приблизително толкова посочват, че шефът им не е справедлив и търпелив, а според две трети шефът им не е лоялен.
Около 25 процента посочват, че директорът им не е честен във връзка със сигурността на работното място, докато 28 на сто от анкетираните биха уволнили шефа си, ако имат тази възможност, показва изследването.
Близо 89 процента обаче отбелязват, че отношенията им с техния шеф са важни за удовлетворението от работата им.
  Проучването е направено онлайн между 6 и 8 октомври 2009 година. Интервюирани са 2081 пълнолетни американци в цялата страна, 1147 от който са имали работа на пълен или непълен работен ден.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:47 | 28.08.22 г.
fallback