fallback

Президентът на Венецуела си присвои хотел

Според законите на страната правителството може да национализира обекти от туристическия сектор

10:21 | 14.10.09 г.

Президентът на Венецуела Уго Чавес има навика да придобива и национализира различни форми на бизнес като златни мини или фабрики. В средата на октомври тази година той разпореди принудително национализиране на хотел Хилтън, който се намира на венецуелския остров Маргарита.
Хотелът включва басейн, дълъг 180 метра с разчупена форма, казино, зала за спорт и плажна ивица, както и ресторант от веригата La Scala и бар. Стаите в сградата са 280, а за специалните си гости хотелът разполага и със 154 апартамента.
Мастото често е посещавано от Муамар Кадафи, който разполагал на брега луксозната си шатра, зимбабвийският политик Робърт Мугабе и други.
Преди години правителството на страната национализира и преименува хотел на Хилтън в Каракас. По-известен сега като хотел Алба, мястото дълги години посрещаше и забавляваше гостите на Чавес, които идваха от цял свят.
„Предстои компанията да пресметне как действията на правителството на Венецуела ще повлияят на хотела“, коментира Карла Висконти, говорителка на Hilton Worldwide пред Wall Street Journal.
Независимо че хотелът носи името на известната верига, компанията не притежава сградата. Миналата година Венецуела прие закон, според който туристическият сектор става публичен и това отваря възможности за правителството да национализира хотели и курорти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:02 | 12.09.22 г.
fallback