fallback

Топ 100 на печелившите актриси в Холивуд

На първо място попада Наоми Уотс, която е върнала 44 пъти всеки похарчен за нея долар

14:30 | 06.10.09 г.

Наоми Уотс оглави класация на холивудските актриси, чиито хонорари имат най-голяма възвръщаемост, съобщи вестник Daily Telegraph.
Последните три филма на родената във Великобритания звезда спечелиха 44 щатски долара от всеки долар от изплатените й хонорари. Уотс зае първото място, след като списание Forbes анализира хонорарите и касовите постъпления на 100 топ актриси в Холивуд.
Световният успех на "Кинг Конг" през 2005 г. и добре приетият трилър "The International" от 2008 г. помогнаха на Уотс да излезе пред актриси, получаващи по-големи хонорари като Джулия Робъртс и Анджелина Джоли.
За да могат да попаднат в списъка, през последните пет години актрисите трябваше да са се снимали в главна роля в три филма и тези ленти трябваше да бъдат пуснати в най-малко 500 киносалона.
Уотс е родена в Кент и като тийнейджърка се премества със семейството си в Австралия. Започва актьорската си кариера в австралийската телевизия. През 2003 г. е номинирана за "Оскар" за ролята си в "21 грама".
На второ място е 38-годишната американска актриса Дженифър Конъли с възвръщаемост 41 на вложените в нея пари. Следват я канадката Рейчъл Макадамс - 30; Натали Портман - 28; Мерил Стрийп - 27; Дженифър Анистън - 26. На седма, осма, девета и десета позиция са съответно Холи Бери, Кейт Бланшет, Ан Хатауей и Хилари Суонк с по 23 долара, спечелени от всеки долар от изплатените за появата им хонорари.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:51 | 14.09.22 г.
fallback