fallback

Живата бира се радва на все по-голяма популярност

Почитателите на това пиво се оказали по-заможни и преобладаващо жени

11:05 | 06.10.09 г.

Живата бира е единственият вид пиво, която се радва на нарастване на продажбите във Великобритания поради факта, че все повече жени започват да оценяват вкусовите й качества.
Докато почти всички други видове като лагер или горчива бира усетиха спад в продажбите за първата половина на 2009 година, интересът към живото пиво е нараснал скромно, но все пак е тръгнал нагоре с 1%.
Независимо проучване, направено сред пивоварите и търговците на пиво във Великобритания показва, че броят на жените, които пият жива бира, е нараснал двойно.
Живата бира (или бира Ale) се произвежда без пастьоризация, което значи, че липсват консервиращите съставки като спирта. В сравнение с Lager, Ale не е толкова газирана и трябва да се сервира по-топла при температура 12-13 градуса. По-силните видове жива бира дори могат да се поднасят при стайна температура. Поради липсата на консерванти тази бира има по-малък срок на годност и трябва да се консумира веднага, след отваряне на кена.
Проучването, цитирано от BBC показва още, че почитателите на живата бира са по-заможни от любителите на лагер и другите видове бира например, ето защо те могат да си позволят да посещават пъбовете по-често и да харчат повече за любимото си питие.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
fallback