fallback

Рекордни цифри съпътстват появата на новата книга на Дан Браун

Над 1 милион екземпляра бяха купени по света само за ден

13:11 | 17.09.09 г.

Новата книга "Изгубеният символ" на Дан Браун, авторът на "Шифърът на Леонардо", подобри рекордите за еднодневни продажби, оповести нейният издател, цитиран от BBC.
Читатели са купили над 1 милион екземпляра от книгата с твърди корици в САЩ, Канада и Великобритания след пускането й в продажба във вторник, заяви издателството "Нопф Дабълдей", което е собственост на групировката "Рандъм хаус".
“Присъстваме на исторически рекордни продажби на книгата "Изгубеният символ" в Северна Америка“, увериха от издателството.
Действието в "Изгубеният символ" се развива във Вашингтон и е свързано с масонството. В романа се разказва за издирване на древни документи, които се отнасят към епохата на кръстоносците и прочутия през Средновековието Орден на тамплиерите. След разгрома на Ордена на тамплиерите останалите живи негови представители емигрират в Шотландия и поставят началото на съвременното масонство.
От "Рандъм хаус", откупила правата за книгата на Дан Браун, съобщават, че романът "Изгубеният символ" е издаден в рекорден в историята на издателството първи тираж с твърди корици от 6,5 милиона екземпляра.
Във Великобритания са продадени над 300 000 екземпляра от книгата. Предишният рекордьор по продажби за книга с твърди корици за възрастни е "Ханибал" на Томас Харис, от която са продадени 298 000 екземпляра, когато тя бе пусната в продажба през 1999 година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:37 | 01.09.22 г.
fallback