fallback

Нос за 5 млн. лири

Експерт по сирената ще застрахова атрибута си, който му носи по 1 млн. лири всяка седмица

18:59 | 09.09.09 г.

Експерт по сортирането на сирене ще застрахова носа си за 5 млн. британски лири, съобщи вестник Daily Telegraph. Найджъл Пули, който e на 63 години, 12 от които е прекарал в семейната фирма "Уик фармс" в Съмърсет, всеки ден селектира над 12 000 тона сирене чедар с експертното си усещане за мирис.
Специалистът по сирената ще застрахова носа си в застрахователната компания "Лойдс" в Лондон. Той твърди, че знаменитостите обикновено застраховат части от тялото си за подобна сума При него обаче това не е просто каприз, а необходимост, тъй като именно с носа той си изкарва хляба.
Преди да се реши на застраховката, Пули никога не се е замислял каква е "цената" на носа му. Експертът увери, че неговият нос всяка седмица носи на фирмата производител около 1 милион лири приходи чрез селектиране и съхраняване на хубавото сирене.
 
„Хубаво е да бъдеш оценен толкова високо“, каза той. „Застраховането е част от оценката на риска и по този начин аз се включвам като отделен елемент в този процес. Без мен фирмата производител щеше да има проблеми при гарантиране на качеството на сиренето. Аз съм единственият, който върши тази работа за цялата фирма.“
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:18 | 08.09.22 г.
fallback