fallback

Lancia навлезе в дълбоки води

Автомобилният производител представи на фестивала във Венеция просторна моторна лодка

09:38 | 09.09.09 г.

Венеция и коли – това съчетание е напълно нереално. В този град с канали вместо магистрали и улици, вероятността да срещнете кола където и да е из уличките е доста малка просто защото съществува забрана за това.
 
Италианският производител на автомобили Lancia успя да влезе в града на островите според правилата на местната власт, като създаде малка моторна открита лодка, която да задоволява потребностите на венецианци и да може да се използва по каналите на града.
 
Във Венеция пребиваването на моторни превозни средства по суша е забранено. Единствената алтернатива на местните хора за придвижване са лодки, корабчета, гондоли и колела. Плавателни съдове се използват за всичко – като таксита, за превоз на стоки, дори наместо пощенски коли.
 
Моторната лодка носи името Lancia di Lancia и беше представена на филмови фестивал този уикенд, на който Lancia e спонсор.
 
Докато повечето надуваеми лодки са с малки размери, Lancia di Lancia противоречи на правилото за общото – дълга е почти 12,20 метра, тежи 8,5 тона, а мощността на 6,7 – литровия турбодизелов двигател е 560 конски сили. Лодката може да пренесе 11 човека и то без притеснение, че на борда е пренаселено и някой може да пострада.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:25 | 03.09.22 г.
fallback