fallback

Руски милиардер пострада от кризата

Самохвалството на Полонски му изигра лоша шега, кризата не подмина и неговите милиарди

10:54 | 02.09.09 г.

Миналата година руският милиардер Сергей Полонски обяви, че всеки, който печели по-малко от 1 млрд. долара е „слабак“. Ако се вземат буквално думите на Полонски, той вече носи буквата С на челото си.
 
Активите на компанията Mirax Group, която развива дейност в областта на недвижимите имоти и е собственост на руския магнат, са замразени заради просрочено плащане на дълг от 242 млн. долара към Alfa Bank, съобщава AP. Финансови анализатори посочват, че задълженията на компанията са в размер между 600 -700 млн. долара.
 
Замразяването на капиталите на Полонски спря и строежа на комплекс „Федерация“ в Москва – по план той трябва да представлява три сгради с обща ползваема площ от 423 хил. кв. м., най-ниската от които е 63 – етажната конструкция с височина 243 метра, а най-високата – 506 метра. В комплекса е планирано да има офиси, хотели, ресторанти и кафенета. Разходите за изграждането на сградите са оценени средно на 530 млн. долара.
 
През изминалата година нетните доходи на Сергей Полонски в размер на 1,2 млрд. долара го наредиха в списъка с най-богати хора на земята на списание Forbes. В свое интервю тогава той каза, че онези, които не печелят милиарди, „могат да вървят по дяволите“.
 
Според думите на самия Полонски сега Mirax Group “се бори с бурните води на икономическата криза“ и може и да не оцелее. Ако въпреки всичко компанията изплува, тя ще се върне с високо вдигнато чело в бизнеса...и затънала в дългове до коленете.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:00 | 26.08.22 г.
fallback