fallback

Колекция от уиски с над 3 хил. бутилки на аукцион

Събирането на колекцията е отнело 18 години на собственика й, а някои от марките уиски вече дори не се произвеждат

15:17 | 27.08.09 г.

Хората, които методично събират предмети за колекциите си с години, винаги предизвикват интерес на аукционите. Техните сбирки обикновено са пълни с интересни предмети с много история и голяма стойност. Такава е и колекцията на Уиуард Фолсъм от над 3000 бутилки, която ще представи аукционна къща Bonhams.
 
Историята на колекцията продължава 18 години, през които Фолсъм пътува из Шотландия и Англия заедно с жена си и сина им, за да им покаже нови места и същевременно не пропуска да вземе за спомен бутилка уиски от градовете, които посещава.
 
Резултатът е над 3000 бутилки в колекция от едни от най-добрите имена в производството на уиски като Ardbeg, Bowmore, Dalmore, Glenfiddich, Laphroaig, Springbank, Kinclaith, Killyloch, Ben Wyvis, Glen Grant, Glenmorangie, The Glenlivet, Strathmill, Mortlach и The Macallan.
 
Специалистът в областта на спиртните напитки от аукционната къща Bonhams Мартин Грийн, чиято кариера продължава вече 20 години, казва: „Това е най-впечатляващата сбирка, която някога съм виждал. Голяма част от марковите питиета вече дори са спрени от производство, ето защо колекцията е чудесна възможност за почитателите на истинското уиски да се сдобият с бутиков алкохол.“
 
Колекцията ще бъде продадена в две части, като първият аукцион ще се състои във филиала на Bonhams в Единбург на 18-ти ноември тази година, а останалата част ще бъде продадена в Ню Йорк и Хонг Конг в началото на 2010 година.
Фолсом, който почина през лятото на 2008 година, е имал философия:.„Някои казват, че чашата е наполовина пълна с вода, други – че е наполовина празна. Аз казвам – просто излейте водата и сипете малко уиски в чашата.“
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:57 | 11.09.22 г.
fallback