fallback

Пазаруването вече не е запазена територия за жените

Онлайн пазаруването привлича повече мъжете заради достъпност, бързина и удобство

13:01 | 13.08.09 г.

Доскоро се смяташе, че жените са тези, които харчат много, понякога неразумно, за полезни и безполезни вещи. С навлизането на онлайн търговията обаче се оказва, че мъжете изпреварват женската половина от населението с афинитета си към пазаруването, и то по време на рецесия.

 

Мъжете във Великобритания са похарчили онлайн около 672 паунда повече отколкото жените за последните шест месеца, значително надминавайки женската част във всяка една категория на стоки и услуги с изключение на хранителни продукти и дрехите, показва проучване на PayPal за онлайн търговията на Острова.

 

В допитването са участвали 1000 мъже и жени, които са били питани за навиците им за онлайн поръчки. Оказало се, че мъжката половина от анкетираните харчи със 100 паунда повече за пътувания от жените, с 281 паунда повече за финансови услуги и почти двойно повече за големи покупки като фризери, миялни машини и перални.

 

Близо 12,9 милиона мъже във Великобритания пазаруват онлайн за сметка на 10,3 милиона жени и почти два пъти повече мъже започват онлайн търговия за първи път спрямо жените всяка година. За изминалите шест месеца един средностатистически британец е похарчил 2 602 паунда онлайн. За сравнение при британките сумата е 1 930 паунда.

 

„Интернет революцията превърна мъжете в шопинг маниаци. Харесва ни това, че там нещата се случват бързо и ефективно, особено що се отнася до купуването на технологии и различни джаджи”, казва оперативният директор на PayPal за Великобритания Карл Шейбъл пред Guardian.

 

Проучването показало също, че именно жените са тези, които имат предпочитание към по-евтините и икономични стоки от мъжете. Именно дамите използвали формите за сравнение на цените по-често и голяма част от тях признават, че проучват стоките офлайн, преди да ги поръчат по интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:05 | 14.09.22 г.
fallback