fallback

Коя авиокомпания предлага най-вкусната храна?

Авиокомпанията Emirates от ОАЕ впечатлява пасажерите си с изискана кухня, съобразена с дестинацията и вкусовете на всеки клиент

12:23 | 11.08.09 г.

Международната авиокомпания на Обединените арабски емирства – Emirates, беше удостоена с приза за най-добро меню на борда от читателите на списание Pax International – световно издание, специализирано за храна и удобства в самолетите.

 

Гласуването, в което участвали както кулинари от изданието, така и пътешественици от целия свят, се появи на сайта на списанието. Авиокомпанията Emirates спечелила надпреварата благодарение на менюто си, което е индивидуално за всеки полет и е разработено специално, взимайки предвид фактори като дължината на полета, крайната точка на кацане, предпочитанията на пасажерите. Това от своя страна обяснява защо преди всяко излитане самолетите на Emirates се зареждат с голямо количество разнообразни блюда.

 

Всички ястия на борда на самолетите на Emirates подлежат на контрол и се приготвят от проверени, пресни и качествени съставки. Готвачът на менютата отчита различията и кулинарните традиции на различните култури – например по време на полет до Япония на борда се сервира суши, на този до Индия – традиционните за района специалитети с нахут, подправки, плосък хляб Наан и т.н.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:07 | 07.09.22 г.
fallback