fallback

Опра Уинфри е жената с най-висок доход в американския шоубизнес

На второ място е Мадона, плътно след нея се нарежда Селин Дион

14:12 | 06.08.09 г.

Известната телевизионна водеща Опра Уинфри, която традиционно присъства на челните места в класациите на богаташите в САЩ, и тази година оглави списъка на Forbes на най-високо платените жени в американския шоубизнес. Водещата на „Шоуто на Опра Уинфри”, по данни на изданието, от юни 2008 до юни 2009 година е заработила 275 млн. долара.

 

На второ място в престижната класация е материалното момиче на Холивуд – Мадона, която е заработила 110 млн. долара за година благодарение на световното си турне „Sticky & Sweet Tour”. На трето място е певицата Селин Дион. Бронзовият медал й е присъден също заради сценичните изяви с турнето й „Taking Chances”, благодарение на което певицата е спечелила 100 млн. долара за година.

 

Четвърта е чернокожата изпълнителка Бионсе, която издаде албум и се снима в два филма за посочения период. Това й донесе 87 млн. долара. Пета в списъка е американската писателката на фентъзи романи Стефани Майър. Книгите „Здрач” (2005), „Новолуние” (2006), „Затъмнение” (2007) и „Зазоряване” (2008) й докараха 50 млн. долара за изминалата година. Последните два филма бяха филмирани и постигнаха голям успех на широк екран.

 

Според друга класация на Forbes, която нареди Анджелина Джоли на първо място, актрисата е най-влиятелната личност сред знаменитостите, но съвсем не и най-богатата за изминалата година. В тази надпревара тя се нарежда едва на десето място с 27 млн. долара.

 

Сумата на доходите на 15-те най-високоплатени дами от американския шоу бизнес от юни 2008 до юни 2009 година прави 920 млн. долара, по данни на Forbes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:39 | 14.09.22 г.
fallback