fallback

Gianfranco Ferre ще облича тима на Lazio

Футболистите ще носят дрехите на Ferre при официални и неофициални поводи

10:28 | 06.08.09 г.

Италианската модна къща Gianfranco Ferre е поела отговорността да облече спортистите на римския футболен клуб S.S. Lazio по време на ангажиментите им извън терена за сезона есен – зима 2009/2010 година, съобщи говорител на дизайнерското студио пред Reuters.

Официалните костюми, които ще ушие Ferre за спортистите, ще са в тъмно синьо от лека вълна с подходяща вратовръзка, бяла риза от памук и сатен и едноредово сако с емблемата на дизайнерската къща.

 

За по-неофициалните мероприятия отборът ще носи светло сини памучно-сатенени ризи с тъмно сини панталони от стреч деним.

 

Основателят на модната къща Джанфранко Фере, известен с „архитектурния” си стил при направата на костюми и сака, както и с белите ризи, които са негова запазената марка и почти винаги присъстват в моделите му, почина през 2007 година.

 

Марката Ferre е една от най-известните италиански модни линии, а главните й дизайнери в момента са Томасо Акилано и Роберто Римолди.

 

Собственикът на бранда – IT Holding - изпита сериозен натиск заради финансовите си затруднения през тази година и в момента е в специален административен режим с участието на посочени от правителството упълномощени лица, които да помогнат при справянето с кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:25 | 04.09.22 г.
fallback