fallback

Филм с бюджет от 45 паунда

Нискобюджетният филм на ужасите ще излезе по кината през октомври тази година

11:38 | 28.07.09 г.

Нискобюджетен филм, който е струвал на създателите си едва 45 британски паунда, привлече интереса на филмова компания за разпространение на кино продукции. Лентата носи името Colin и разказва история на ужасите с участието на главния герой Колин (Алистън Къртън), който е ухапан от зомби, умира и, възкръсвайки, започва да се храни с мъртъвци.

 

Филмът е заснет в Лондон и Уелс за 18 месеца снимачен период до завършването му. Единствената използвана техника е личната камера на режисьора - Марк Прайс, който написва сценария, заснема и продуцира филма. Талантливият англичанин се занимавал с проекта си в свободното време, докато работел в куриерска фирма.

 

„Не смятам, че за да направиш филм, трябва да вложиш всичките си пари и да се докараш до банкрут”, казва Прайс пред BBC. „Дори и мобилният ми телефон има прекрасни характеристики, с помощта на които мога да направя нещо страхотно. Не виждам защо тогава трябва да се оплакваме, че нямаме нещо, и да го използваме като извинение за това, че не ни се занимава, вместо да се възползваме от наличното и да се занимаваме с онова, което ни доставя удоволствие”.

 

Премиерата на филма беше на фестивала в Кан през месец май тази година, където той впечатли разпространителя на филмови продукции Kaleidoscope Entertainment, които се надяват да успеят да пуснат филма за празника Хелоуин през октомври тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:04 | 30.08.22 г.
fallback