fallback

Най-скъпият сапун в света – заслужава ли си цената?

Cor Silver Soap – съпунът със сребро, коприна и колаген - залага на силен PR, но не и на полза за потребителите

13:19 | 27.07.09 г.

Наскоро компанията Plank пусна на пазара новия си продукт – ултра скъпият сапун със сребърни нишки – Cor. Освен сребро, луксозният сапун съдържа в себе си четири вида колаген, екстракт от коприна за запазване влажността на кожата и за предпазване от UV лъчите, хитозан за еластичност на тъканите и избистряне тена на кожата.

Цената на новия сапун е 125 долара за една опаковка от 120 грама. Дали обаче антибактериалното средство наистина заслужава цената си?

 

Сребърни нишки

 

Антибактериалните свойства на среброто са добре известни. По-удачно обаче е да се използва среброто за третиране на рана, вместо за ежедневна употреба за почистване на лицето. Не е необходимо да се използва антибактериален сапун, ако често използвате обикновен, съобразен с Ph на кожата, който върши същата работа.

 

Колагенът

 

Колагенът е важна съставка на кожата – протеин, който дава еластичност на тъканите. Тъй като съставът на колагена е от големи молекули, той трудно може да проникне в кожата отвън. Ето защо лосиони, кремове или сапуни с колаген не вършат особена работа за изглаждане на кожата.

 

Хитозан

 

Хитозанът образува ефективно филмово покритие и може да има силен ефект като част от формула на някой лосион. Но за жалост не може да направи много за баланса на мазнините в кожата. Факт е, че хитозанът не може да се усвои заради отмиването на продукта, ето защо няма да има никакво въздействие като съставка в сапуна върху кожата.

 

Копринени нишки

 

Сирицинът (покриващ течната коприна) не е ефективен предпазител срещу UV лъчите. Молекулите на протеина нямат свойството да действат по този начин и да служат като щит срещу лъчите на слънцето. Бидейки отмиващ се продукт, сапунът оставя много малка част от съставките си върху кожата след измиване, ето защо е почти невъзможно с помощта на него да се предпазите от вредното влияние на лъчението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:21 | 10.09.22 г.
fallback