fallback

Lehman Brothers продава картини

На аукцион ще бъдат пуснати колекциите, които са красили офисите на фалиралата банка

11:17 | 12.10.09 г.

Картини, скулптори и други предмети на изкуството, които са красили коридорите и стаите в офиса на фалиралата Lehman Brothers, ще бъдат продадени на търг. Няколко стотин вещи на едни от най-големите имена в арт средите ще бъдат изнесени на 1 ноември от аукционната къща Freeman's във Филаделфия. Аукционът ще представи модерно и съвременно изкуство от Анди Вархол, Александър Калдър, Дейвид Хокни, Рой Лихтенщайн и други.
 
Организаторите се надяват са успеят да съберат между 500 и 750 хил. долара. Получената сума ще бъде предоставена на кредиторите на банкрутиралата банка.
Аукционът е първият от поредицата продажби. На 6 декември Freeman's ще пусне за продажба 30 от най-известните картини, нарисувани от европейски художници, които са били част от колекцията на Lehman Brothers. През следващата година на 12 февруари други 500 предмета на изкуството отново ще излязат за продажба.
Колекциите не са част от личните сбирки на Дик Фулд, бивш изпълнителен директор на Lehman Brothers, или съпругата му Кати. Семейството продаде 16 предмета на изкуството, лична собственост, на аукцион на Christie's миналия ноември за 13,5 млн. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:56 | 28.08.22 г.
fallback