fallback

Активите на Майкъл Джексън събудиха интереса на големи инвеститори

Запитване има към акциите на Джексън в Sony/ATV, организаторите на несъстоялите се концерти на звездата търсят начини за възстановяване на разходите си

09:13 | 21.07.09 г.

Компанията AEG Live, която промотираше несъстоялия се концерт на Майкъл Джексън и управляваше творческото имущество на певеца, води преговори с холивудските киностудии за продажбата на правата на мюзикъли, в които е участвал Джексън, и видеозаписи, направени в последните дни на поп изпълнителя, съобщава The Wall Street Journal.

 

По информация на изданието рекламната агенция била готова да продаде правата за около 50 млн. долара. Сделката може да се състои още тази седмица. По данни на изданието преговорите се водят с четири студиа - Sony Pictures Entertainment, 20 Century - Fox, Paramount и Universal Pictures.

 

Компанията, базирана в Лос Анджелис, се надява да компенсира разходите си за несъстоялите се концерти и непродадените билети, възлизащи на 30 млн. долара.

 

Освен това редица крупни компании направиха запитване за покупката на принадлежащите на Майкъл Джексън 50% от акциите на Sony/ATV Music Publishing, съобщава The New York Times. В това число заинтересованите са Colony Capital, Kohlberg Kravis Roberts, Plainfield Asset Management и медийният магнат Хаим Сабан.

Акциите, които бяха собственост на поп иконата приживе, сега се управляват от адвоката на Майкъл Джексън Джон Бранка, дългогодишният му приятел Джон Макклейн и Бари Сийгъл, които са посочени за целта в завещанието. Майкъл Джексън дава пълни права на изпълнителите да управляват финансите му, включително правата да купуват и продават активи, да взимат решения за бизнес делата му, както и да продават, отдават или ипотекират имуществото му.

 

Sony/ATV се явява един от най-ценните активи, принадлежащи на поп изпълнителя. Делът на Майкъл Джексън се оценява на 500 млн. долара. Компанията притежава практически пълния пакет песни на Beatles, които Майкъл Джексън придобива през 1985 година за 47,5 млн. долара. От създаването си през 1995 година компанията придобива правата на различни известни изпълнители, в това число на Боб Дилън и Джон Мичъл.

 

Още по темата:

 

Майкъл Джексън живя като крал, но умря затънал в дългове

 

Завещанието на Майкъл Джексън разбуни страстите в семейството му

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:09 | 08.09.22 г.
fallback