fallback

Първи милиардер в редиците на спорта

Тайгър Удс може да стане първият спортист милиардер, благодарение на голфа

13:51 | 16.07.09 г.

Най-известният голф играч на планетата Тайгър Удс е на прага да премине исторически финансов праг в спорта - през 2010 година той може да стане първият спортист милиардер. Трета поредна година американецът печели над 100 млн. долара, пише днес британският вестник Sun, цитиран от ИТАР-ТАСС.
 
Според данни на изданието отсъствието от игрището на Удс в продължение на осем месеца от юни миналата година заради операция на коляното не е оказало особено въздействие върху банковия му баланс. В началото на 2009 г. общото му състояние възлиза на 860 млн. долара.
 
Американецът е явен фаворит в следващия открит британски шампионат по популярния вид спорт и може да получи първата награда от 750 000 евро (1,2 млн. долара).
 
"Тайгър ще премине прага от 1 млрд. д. през 2010 г. и това ще стане безпрецедентно постижение", отбелязва Sun,  като се позовава на американското списание Forbes. Разбира се, допълва изданието, има милиардери, които са "успели в сферата на спорта, но нито един тях не е постигал подобен финансов статут само от спортни успехи"
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:33 | 07.09.22 г.
fallback