fallback

Кейт Мос с нов бизнес за милиард долара

Манекенката навлиза в модния бизнес все по-усърдно

10:04 | 14.07.09 г.

Кейт Мос ще обединява усилия с телевизионния магнат Саймън Солуел за основаването на международна компания с развлекателна дейност за един 1 млрд. долара. Освен тях двамата, към проекта се присъединява и бизнесменът Сър Филип Грийн.

 

Британският супермодел вероятно ще вземе участие в частта на проекта за мода и стил. Съучастието й в бизнес начинанието ще удвои състоянието й на 100 млн. паунда.

 

„Тя ще отговаря за стилната и модна част в този бизнес. Ще допринася с опита си в света на марките дрехи, прически и аксесоари”, казва приятел на модната икона пред вестник Daily Mail.

 

Сър Филип Грийн, собственик на Arcadia Group, е бизнес партньор на Кейт Мос, след като тя основа собствена модна линия за веригата си магазини Topshop във Великобритания и девет сезона поддържа успех на пазара.

 

„Филип знае, че Кейт се интересува от бизнес, извън модния, от пет години насам. Тя споделя само с приятелите си, защото все още има договори с модни агенции. Никой не знае, че се е срещала със Саймън и Филип преди две седмици за договаряне и финализиране на сделката”, казва още приятелят на модела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:15 | 03.09.22 г.
fallback