fallback

Най-скъпият футболист в света приет с ентусиазъм на Сантяго Бернабеу

Роналдо струва на Реал Мадрид 94 млн. евро и това го прави най-скъпо купеният играч в света

17:34 | 07.07.09 г.

Испанският футболен клуб Реал Мадрид представи в понеделник новото попълнение на клуба - португалецът Кристиано Роналдо, пред 80 хиляди фенове на стадион Сантяго Бернабеу. По време на самото събитие феновете приеха много радушно новия член на отбора и през цялото време скандираха името му. Роналдо каза, че е изключително щастлив от попадането си в отбора, че изживява своя мечта, предаде New York Times.

 

Роналдо струва на Реал Мадрид 94 млн. евро и това го прави най-скъпо купеният играч в света. В понеделник той премина медицинските тестове и по-късно през деня подписа договор с клуба за шест години за 9 млн. евро за всеки сезон, в който ще бъде част от тима.

 

Очаква се Роналдо да компенсира цената, която мениджърите на испанския клуб са платили за него, не само с играта си, но и с имиджа и известността, които си е спечелил из медиите вече и като рекламно лице на марките Nike, Blanco Espirito Santo, Shampoo Clear и Castrol.

 

Доказателство за това е и фактът, че за 10 дена фенклубът на Реал Мадрид продаде 100 000 тениски с номер 9 на Роналдо за 85 евро всяка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:58 | 26.08.22 г.
fallback