fallback

Хари Потър скоро се включва в битката за летните киноприходи

Очаква се потърманията и шестата филмова част за младия магьосник да донесат приходи между 800 млн. и 1 млрд. долара

12:00 | 04.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Момчето магьосник Хари Потър се завръща по кината този месец с шестата част от филмовата поредица по книгите на Джоан Роулинг - „Хари Потър и Нечистокръвният принц“.

Световната премиера на лентата, за която се очаква отново да донесе огромни приходи на Warner Bros., е 15 юли, включително и у нас, но с предпремиерна прожекция. Официално по кината в страната филмът тръгва от 17 юли.

Така филмът се добавя към списъка със силни заглавия, предимно в сферата на детските приказки и фантасмагориите, за които се очаква силен зрителски интерес и които очертават ожесточена конкуренция за дял от понамалелите потребителски харчове в продължаващата вече немалко време ситуация на криза.

Warner Bros. отложи пускането на филма за това лято, въпреки че продукцията беше готова още през май миналата година. Дали за да държи под напрежение феновете на Потър, от чиито последни киноприключения минаха вече две години, или по други съображения, сега това е без значение. В крайна сметка обаче това лято потърманията ще се изправи пред предизвикателството на катерицата от Ледена епоха 3, силното представяне на Трансформърс, а също и касовия удар, който успя да постигне романтичната комедия „Предложението“ със Сандра Бълок.

Каквито и да са настроенията на филмовите маниаци предвид кризата или към останалите хитови заглавия на пазара, все пак „Хари Потър и Нечистокръвният принц“ едва ли ще остави създателите си си без възвръщаемост. Петте филма от поредицата досега са донесли приходи от билети за целия период на излъчването си в размер на 4,5 млрд. долара.

Очакванията за тази серия са за приходи между 800 млн. и 1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:42 | 07.09.22 г.
fallback