fallback

Игри, полезни за здравето...

Разработчици на видеоигри и инвеститори в сектора насочиха поглед към нишата на ориентираните към здравето заглавия, които носят все по-големи печалби

09:06 | 26.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Един от персонажите в Wii Fit

Неведнъж сме чували, че съществува правопропорционална връзка между видеоигрите и затлъстяването, но в последно време това твърдение може да се обори с немалко аргументи от страна на някои производители.

Става дума за компаниите, впуснали се в разработване на продукти за забавление със здравна насоченост, с акцент върху движението, отказването на цигарите или друга полезна за здравето кауза.

Игри като „EA Sports Active“ на Electronic Arts и „Wii Fit” на Nintendo са отлични примери за сегмента, който привлича играчи от различни възрастови групи.

Предвид бума в тази ниша производители и инвеститори с нетърпение очакват разработването и появата на нови подобни заглавия, от които да извлекат печалба.

Следващото такова заглавие на пазара ще е „Butt Kicker” на Big John Games, предназначена за конзоли на Nintendo, като сценарият, около който се развива действието за играча е борба срещу тютюнопушенето. Друг продукт на компанията е „Karate Bears” за Wii, която учи играчите на реални карате движения, използвайки сензорните контролери на Wii.

Нарастването на интереса към този бизнес предизвика неочакван ръст на посетителите на петата годишна Конференция за игри за здравето, която се проведе в Бостън преди дни с участието на 390 души спрямо 100 преди година, съобщава Ройтерс. Сред гостите са били разработчици, инвеститори и медицински експерти. „Здравеопазването представлява 18% от БВП на Щатите, така че игрите, свързани със здравето дават обширно поле за действие“, казва пред агенцията един от организаторите на конференцията. По думите му ако се съберат приходите на излезлите наскоро заглавия в нишата, се получават продажби по света за над 2 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:24 | 08.09.22 г.
fallback