fallback

Изневярата се хваща най-добре от телефона

Австралийско проучване показва, че лъжата между партньори често излиза наяве именно от грешен sms или обаждане

16:34 | 24.06.09 г.

Австралийско проучване сочи, че една четвърт от всички потребители на мобилни телефони са хванали партньора си в лъжа или са чували история за техен познат, който лъже заради съобщение. Допитването, направено от телефонната компания Telstra Corp, е показало още, че един на всеки петима е изпратил по грешка на друг съобщение, предназначено за техния партньор.

 

„Писането на съобщения се е превърнало в най-предпочитаната и удобна форма на комуникация.”, казва Гленис Маклелан, изпълнителен директор на Telstra Corp., цитиран от Ройтерс. Това е интересна тенденция, имайки предвид неприятностите, които причиняват съобщенията, щом се стигне до романтика. Предпочитанието към текстовите съобщения е сигнал и за удобството на тази услуга, както и за липсата на време и забързания живот, който водят хората.

 

Всеки четвърти от десет собственици на мобилни телефони изпраща до седем съобщения на ден, по-голяма част от които са до семейство и приятели. Жените пък оценяват сред преимуществата на телефона като най-силно това, че той им позволява да са в течение с живота на половинката си. Австралийците не се притесняват да съобщават за лични неща с sms, като за раждане на детето им например. Общо взето няма значение и мястото, откъдето се пишат съобщенията – 15% признават, че биха писали sms и по време на погребение или сватба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
fallback