fallback

Големите харчове на младите лолитки

Девойки, които водят охолен начин на живот по подобие на Парис Хилтън или Виктория Бекъм, имат водеща роля за нарастващия брой банкрутирали млади жени във Великобритания, показва проучване

10:45 | 23.06.09 г.

Голяма част от хората, които имат проблем с личните си финанси поради кризата, са млади девойки, които водят охолен начин на живот и задлъжняват заради скъпите си и необмислени покупки, сочи проучване. Изненадващ е фактът, че ако преди пет години основно мъжете са били тези, които са пръскали пари за лукс и развлечения, днес голяма част от длъжниците са млади дами, които искат да демонстрират просперитет и благополучие.

 

Проучването, направено от счетоводната къща Уилкинс Кенеди във Великобритания, се основава на факта, че голяма част от банкрутиралите хора под 24-годишна възраст са жени. Дамите се поддавали на желанието да харчат прекалено много като средство да демонстрират еманципацията и независимостта си. В резултат на големите харчове и неумението да управляват финансите си изненадващо голям брой от задлъжнелите към банките са именно млади момичета до 30-годишна възраст.

 

Миналата година 55% от хората в лошо финансово състояние бяха жени, а преди пет години делът им е бил 48%. В сравнение с мъжете без пари в портмонето са останали 1 560 жени под 24 години в сравнение с 1 250 мъже от същата възрастова група, става ясно от отговорите на участвалите в допитването.

 

Проучването сочи още, че голяма част от младите дами живеят в задължение, защото пазаруват основно скъпи дизайнерски дрехи и аксесоари, с които искат да демонстрират успех и охолен живот. Младите дами, много по-често от своите връстници мъже, са склонни да демонстрират независимост, наемайки или дори купувайки собствен апартамент на изплащане. „Преди пет години ситуацията беше обратната – именно младите момчета бяха тези, които затъваха в дългове, докато сега местата им са заменени от млади момичета, които харчат изключително неразумно”, е заключението на направеното проучване, цитирано от Daily Mail.

 

Официалната статистика в Обединеното кралство сочи, че 29% от всички на възраст между 20 и 34 години живеят с родителите си, като едва 18 процента от тези хора представляват жените. За изминалата година около 67 500 човека от всички възрастови групи в Англия и Уелс усетиха директно кризата върху личните си финанси, което е с 89 процента повече от изминалите пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
fallback