fallback

Днес е най-щастливият ден от годината

Британски психолог доказа с формула, че 19 юни е най-щастливият ден. Желанието за оспорване на научните доказателства само би омаловажило предпоставките за щастлив ден

12:18 | 19.06.09 г.

19 юни е най-щастливият ден от годината. До този извод е стигнал британският психолог д-р Клиф Арнал, който дава практически насочени и професионални консултации за връзките и взаимоотношенията между хората.

Точно тази дата е определена от д-р Арнал на базата на сложна „формула за щастие“, която, макар и обяснена подробно от него, остава поле за размисъл относно някои по-конкретни параметри: Р + (ПхС) + Д +В + У

 

което включва разходки (Р), природа (П), съчетана със социална активност (С), спомените за детството (Д), времето навън (В) и емоцията на очакване на предстоящия уикенд (У). И тъй като се предполага, че днес можем да се разхождаме в природата, като преди това поработим малко, да спомним си за минали години, да се порадваме на слънцето и още повече на идващите неработни дни..., наистина днес е най-щастливият ден. Ако има пречки за осъществяването на някои от елементите на формулата, психологът съветва чисто и просто да забравим финансовите си проблеми, защото щастието идва от нещата, които не се влияят от банковата ни сметка.

 

„Мисълта за дължими суми и неуспешни кредити кара хората да забравят за началото на лятото, че именно сега са най-дългите дни през годината, в които ни остава време за забавления и приятни емоции", съветва докторът, цитиран от Telegraph.

По думите му не трябва да се обременяваме непрестанно с черни мисли за финанси, а да си позволяваме и моменти на развличане с любимите ни хора, да се разхождаме по-често на открито в топлото време.

Това според него помага на съзнанието да се освободи от всички притеснения и страхове и прояснено да измисли най-доброто решение на проблемите ни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:52 | 05.09.22 г.
fallback