fallback

Електро-акупунктура и кръвен тест разчитат подходящите за организма храни

Хранителни режими, изтощителни упражнения, ограничения, диети...ако всичко това се окаже напразно, а начинът за добра форма е доста по-лесен?

13:14 | 17.07.09 г.

Напоследък нашумяха и продължават да навлизат все нови и уникални по рода си диети – протеинова, въглехидратна, изцяло с белтъчини, суровоядство и какво ли още не. Като всяка модна тенденция, така и при хранителните режими суетата подтиква към експериметиране, което понякога завършва катастрофално и съвсем не води до очакваните ефекти.
 
Техниката успешно навлиза и в диетологията с нови и ефикасни методи за определяне поносимостта към различните храни и помага по-добре да опознаем телата си и да разберем защо диетите всъщност не винаги са добро решение.
 
 
Кръвен тест
 
Изклчително нашумелият напоследък по света кръвен тест се прави и у нас. Процесът вклчва вземане на кръвна проба (около 25мл.) и изследването на червените и бели кръвни телца за индивидуална реакция с екстракти от над 150 храни.
 
Хранителните групи включват месо и риба, зърнени храни, плодове и зеленчуци, ядки и семена, подсладители, млечни храни, билки и подправки, олио и мазнини. Цената на теста е около 1300 лв и отнема от половин до един месец за излизане на резултатите, тъй като пробите не могат да се изследват у нас поради липса на подходяща техника и лаборатория.
 
Това, което предлага този тест, е индивидуален хранителен план, който отразява чувствителността към различни храни и диети. Диаграмата включва храни, към които организмът е негативно настроен, и такива, които разгражда бързо.
 
Диетата започва с пет седмици приемане на подходящите продукти, които засилват метаболизма и изчистват тялото, подбряват храносмилането и активират изгарянето на складираното в мастните депа, след което се започва постепенно приемане на останалата част от храните, като организмът се наблюдава и се следят реакциите му.
 
Електро-акупунктура
 
При електро-акупунктурата се залага на енергийната страна на храните. Тук изследването е безкръвно, безболезнено и доста надеждно.
 
Процедурата се състои в задържането от лявата ръка на метален накрайник, който е свързан с компютър с гнезда, в които се поставят ампули с хомеопатичен разтвор на извлек от различни видове храни. Кръгът се затваря от тънка пластина, която се поставя в основата на палеца на ръката.
 
Така се улавят стойностите на биополето и организмът се тества за реакция към различни субстанции, въведени във веригата. Тестът продължава около час и половина, резултатите от изследването излизат веднага, а цената варира от 70 до 90 лева.
 
Изготвя се индивидуална диета, която показва към кои храни организмът е по-толерантен и разгражда по-бързо и кои са противопоказни за приемане. Не се изненадвайте, ако резултатите покажат, че черният пълнозърнест хляб не е подходящ за вас, а трюбва да консумирате само бял. Всеки организъм е различен и има индивидуални реакции към различните храни.
 
Ефектът на този тип тестове е, че предпазват от дългите и мъчителни диети. Оказва се, че без излишно гладуване и строг режим може да се поддържа здраво и силно тяло, стига да се познават неговите нужди и предпочитания.
 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:36 | 31.08.22 г.
fallback