fallback

Как да не загубим пари, ако се наложи да отменим или прекъснем пътуването си?

All Risk застраховката за анулация на пътуване ни осигурява обратно 90% от цената на самолетния билет

09:00 | 07.06.22 г.
Автор - снимка
Създател

Колкото и добре да планираме пътуването си, понякога изникват непредвидени ситуации, които може да ни принудят да го отменим или дори прекъснем. Тези сценарии са още по-често срещани след настъпването на пандемията с Covid-19. И докато не всички авиокомпании връщат пари за анулираните от тяхна страна полети, то за връщане на сумата за пътуване, “анулирано” от самия пътник, и дума не може да става. Има обаче начин, по който можем да не загубим парите за пътуването си, когато се налага да го отменим или прекъснем, след като вече е започнало. Повече за тази възможност разказват от онлайн туристическа агенция eSky.

Когато става въпрос за пътуване (без значение дали в страната или чужбина), винаги е възможно нещо да не стане, както сме го планирали. Затова е повече от препоръчително да имаме сключена туристическа застраховка. Така при непредвидена ситуация, като например инцидент, влошаване на заболяване или заразяване с COVID-19, разполагаме с покритие до 300 хил. евро за медицински разходи, покритие на разходите за настаняване при карантина в чужбина, както и до 1200 евро за билет за връщане.

Ако обаче се наложи да отменим пътуването си или да го прекъснем, можем да избегнем загубата на пари чрез застраховките All Risk, предлагани от eSky. All Risk застраховката за анулация на пътуване ни осигурява обратно 90% от цената на самолетния билет. Тя важи за всяка доказана лична причина (напр. загуба на работа, заболяване на пътника, на негови роднини или дори на домашни любимци), както и при заразяване с COVID-19 или карантина.

Другата застраховка – All Risk с възможност за прекъсване на пътуването – може да ни е от полза както при анулация на пътуването, така и при неговото прекъсване. В първия случай отново ще можем да си възстановим 90% от сумата за билета, а при втория можем да получим до 500 евро за нов билет и обезщетение от 20 евро за всеки неизползван ден.

Избирайки застраховка, си гарантираме спокойствие, че каквото и да се обърка, няма да загубим парите си. А за да се възползваме от предимствата, които тя ни дава, е достатъчно просто да уведомим компанията за възникналата ситуация и да следваме насоките.

Всички застраховки (туристическа и All Risk) се предлагат от eSky по време на резервацията на билети през сайта им https://go.esky.bg/zastrahovka

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:03 | 13.09.22 г.
fallback